sunnuntai 5. tammikuuta 2020

50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja

Helmet-lukuhaaste suoritettu! 50/50 kirjaa luettuna ja vain viisi päivää seuraavan vuoden puolelle. Viimeinen kirja sai kunnian olla Elina Rouhiaisen Väki-trilogian ensimmäinen osa Muistojenlukija. Kirjastossa pyysin jotain uutta fantasiakirjallisuutta ja kirjastonhoitaja suositteli tätä lemppariaan. Kohta 50 siis haasteessa.

Rouhiainen on debytoinut neliosaisella Susiraja-sarjallaan, jota en ole kuitenkaan lukenut, mutta ehkä tästä kirjasta inspiroituneena luenkin myös sen sarjan. Lukuhaasteesta on tullut niin monta jatkoluettavaa sarjaa, että tämä vuosi 2020 menee varmaan sen jälkimainingeissa :D

Muistojenlukija avaa ympäri Eurooppaa liikkuvan Väki-trilogian ja tässä ensimmäisessä osassa liikutaan Itä-Helsingissä ja tarkastellaan Suomessa oleskelevien paperittomien siirtolaisten elämää. Kirja on siis fantasiaa, henkilöillä on yliluonnollisia kykyjä, mutta tapahtumapaikat ja käsiteltävät aiheet ovat ihan todellisuutta.

16-vuotiaalla Kiurulla on salaisuus: hän pystyy napsimaan toisten ihmisten muistoja, kuin lintuja haaviin. Kun hän sattumalta törmää samankaltaisia kykyjä omaaviin romaaniveljeksiin ja intialaistaustaiseen genderqueeriin, Kiurulle avuatuu aivan uusi todellisuus. Pian vallatussa talossa hengailevaan porukkaan liittyy myös Kiurun lapsuudenystävä Samuel, johon Kiuru on ollut jo pitkään ihastunut. Mitä paremmin Kiuru oppii tuntemaan uudet ystävänsä, sitä ristiriitaisemmaksi hänen suhtautumisensa käy. Mutta kun railo lopulta syntyy, se syntyy yllättävään kohtaan, ja pian Kiuru tajuaa joutuvansa pakenemaan henkensä edestä.

Pidin kirjasta tosi paljon. Juonikuviot oli rakennettu hyvin ja pidin myös siitä, että vaikka kirja oli fantasiakirjallisuutta silti se käsitteli myös todellisia aiheita ja sai pohtimaan omaa tapaani suhtautua rasismiin. Suosittelen siis kirjaa ehdottomasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti