maanantai 30. joulukuuta 2019

48. Kirja kertoo kuulo- tai näkövammaisesta henkilöstä

Tämä kohta haasteessa oli yllättävän hankala, sillä vaikka kuulo- ja näkövammaisista henkilöistä on paljon kirjoja, mikään kirjoista ei tuntunut kolahtavan mulle. Oon kuitenkin miettinyt, että en ole lukenut vielä yhtään sarjakuvaa lukuhaasteeseen ja ajattelin, että jos saisin nämä kaksi vaikka yhdistettyä ja onnistuihan se! Kiitos Kirjasammon, josta on ollut mulle ihan suurenmoinen apu tätä haastetta suorittaessa.

Kirjaksi valikoitui siis Timo Kokkilan Mauri ja Mustis -sarjakuva, joka kertoo sokeasta miehestä Maurista ja hänen opaskoirastaan Mustiksesta huumorin värittämänä. Kirjan takakansiteksti kuvailee kirjaa näin:

Mauri ja omaperäinen opaskoira Mustis suunnistavat huumorin avulla arjen haasteissa. Mustiksen mielikuvitus laukkaa, joskus harhapoluilla, mutta yleensä kaksikko löytää perille. Tai ainakin sinne päin.

Sarjakuva on palkittu ja se on ilmestynyt huumorilehti Pahkiaisessa sekä Näkövammaisten kulttuuripalvelu ry:n Kajastus-lehdessä.

Kirja oli hauska, kiinnostava, helppo ja nopealukuinen. Sarjakuva oli piirretty selkeästi ja kuplat olivat selkeät, mikä on sarjakuvalle suuri etu. Suosittelen kyllä lukemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti