maanantai 30. joulukuuta 2019

26: Kirja, jota näet sinulle tuntemattoman henkilön lukevan

Bongasin jostain instagram-tilistä jo aikoja sitten Jill Santopolon Valo, jonka kadotimme, jonka ajattelin sitten mahduttaa kirjan lukuhaasteeseen ja kohtana sai olla 26. Kirja oli sellainen, jota ei voinut millään jättää kesken, sillä tarina vei mukanaan ja kirjailija oli nerokkaasti pudotellut mukaan paljastuksia tulevasta, jolloin lukija oli täysin koukussa.

Lucy ja Gabe, parikymppiset opiskelijat, tapaavat syyskuun 11.päivänä vuonna 2001, kun New Yorkin WTC-tornit kaatuvat. He rakastuvat palavasti, mutta unelmat vievät parin kuitenkin aikojen saatossa erilleen. Erityinen side ei kuitenkaan unohdu, vaan kumpikin pohtivat tahoillaan, olisivatko he sittenkin tarkoitettuja toisilleen.

Tarina oli hyvä ja mielenkiintoinen ja kuten sanoin jo aikaisemmin en malttanut laskea kirjaa kädestäni ennen kuin kirja oli lopussa. Tykkäsin kirjailijan tavasta kirjoittaa ja mielestäni tapa, jolla juonenkäänteistä kerrottiin oli mielenkiintoinen ja erilainen. Sain kirjasta pienen inspiraation omien tarinoiden pariiin.

Ajatuksia, joita kirjan lukeminen herätti on se, että elämänvalintoja tehtäessä ja unelmia seuratessaan voi käydä väistämättä niin, että ajautuu eroon rakkaimmistaan. On vain jokaisen oma valinta se, että seuraako siinä tapauksessa kumpaa osaa sydämestään. Sitä, joka kulkee unelman mukana vai sitä, joka haluaa pitää kiinni rakkaistaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti