maanantai 30. joulukuuta 2019

15. Kirjassa käsitellään jotain tabua

Kun katselin lukuhaasteen listaa eri kohdista, niin kohdan 15 nähtyäni heti ensimmäisenä mieleeni nousi Fifty Shades of Grey, vaikka en tiedä onko kirjan aiheet oikeasti tabuun rinnastettavia. Luin kuitenkin kirjan kyseiseen kohtaan.

Fifty Shades of Grey kertoo viimeisen vuoden kirjallisuuden opiskelijasta Anastasia Steelestä, joka tuuraa kipeää ystäväänsä koululehden haastattelussa ja haastattelee multimiljonääriä Christian Greytä. Haastattelu ja Christianin tapaaminen kuitenkin muuttaa Anastasian koko maailman ja Christian tutustuttaa hänet omaan maailmaansa.

Kirjasampon esittelyn mukaan kirjan aiheita ovat kokemattomuus, läheisyys, mustasukkaisuus, pakkomielteet, sadomasokismi, seksuaalisuus, sukupuolielämä, unelmat ja vallankäyttö. Noista siis tuo sadomasokismi oli se, minkä rinnastin tabuun, vaikka en ole täysin varma siitä onko se virallisesti tabu vai ei.

Kirjan lukemista hieman hidasti se, että luin kirjan alkuperäiskielellä englanniksi, enkä ole vielä kovin nopea englanninkielisen kirjallisuuden lukija, mutta yksi kirja kerrallaan tahti varmasti nopeutuu.

Mielenkiintoinen lukukokemus joka tapauksessa ja en ole aikaisemmin lukenut kun muutaman kirjan joissa kerrotaan noin yksityiskohtaisesti seksuaalielämästä, joten oli senkin puoleen kiinnostava lukea sitä. Oon nähnyt kirjasta tehdyn leffan hieman pakon sanelemana, niin hyvä, että nyt oon myös lukenut kirjan, niin kirjat ensin leffaa -periaatteeni ei hirveästi horju :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti