maanantai 30. joulukuuta 2019

30. Kirjan kannessa on kaupunkimaisema

Kohtaa 30 pyörittelin kauan ja mulla oli siihen pari muutakin vaihtoehtoa, mutta sitten hetkellisen päähänpiston myötä tajusin, että Divergent-sarjan ekassa osassa Outolintu kannessa on kaupunki. Tulikin sitten tarve lukea tuo nerokas teos uudelleen ja kirja kun löytyi omasta hyllystä.

Tulevaisuuden yhteiskunnassa ihmiset on jaettu osastoihin persoonallisuuksiensa mukaan. Kun Tris Priorille selviää, että hän on divergentti eikä tule koskaan sopimaan joukkoon täydellisesti, kaikki muuttuu. Hän törmää divergenttien henkeä uhkaavaan salaliittoon, mutta ensin Trisin on ymmärrettävä mikä tekee divergenttinä olosta niin vaarallista.

Outolintu on Trilogian ensimmäinen osa ja olen lukenut kirjan siis aikaisemmin, mutta nyt halusin lukea sen uudelleen. Kirja oli edelleen yhtä hyvä kuin ensimmäisellä lukukerralla ja ehkä jopa parempi, kun näin toisella lukukerralla ja leffat nähtyinä (niistä itse asiassa kirjoittelin postausta alkuvuodesta: Linkki siihen postaukseen tässä) aukesi taas uusia piilotettuja yksityiskohtia.

Syy siihen, miksi Divergent-sarja on ehdottomasti yksi suosikkejani on se, kuinka taitavasti kirjailija on osannut luoda niin hienon tarinan, jossa kritisoidaan ihmisten lokeroimista ja valtajärjestelmiä. Lisäksi koska päähenkilö Tris on nuori 16-vuotias tyttö, on kirjailija osannut yhdistää tarinaan myös sellaisia asioita, jotka ovat kelle tahansa 16-vuotiaalle tärkeitä. Eli hän sitten menneisyydessä, nykyisyydessä tai tulevaisuudessa.

Hyvä kirja ja sarja siis ja taitaa tämä auttamattomasti siltä näyttää, että on varmaan napattava lähiaikoina tuo toinenkin osa tuolta hyllystä uusintaluentaan...

Lukuhaaste 48/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti