sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Leffamaraton: Divergent-sarja

Vapaapäivän iltana päätin katsoa pitkästä aikaa leffan, mutta jäin hieman koukkuun ja katsoinkin koko Divergent-sarjan. Vaikka kello on jo paljon ja silmiä painaa päivän sekä ruutuajan jäljiltä, ajattelin kuitenkin tulla vielä kirjoittamaan ajatuksia kyseisestä sarjasta, kun ne ovat vielä tuoreena mielessä eikä sekoittunut mihinkään muuhun.

Divergent-sarja tunnetaan suomalaisittain myös Outolintu-sarjana, joka perustuu Veronica Rothin kirjoittamaan trilogiaan maailmasta, jonka sota on turmellut. Ainoastaan yksi kansa on jäänyt henkiin ja tämä kansa on jaettu osastoihin, joiden tarkoituksena on pitää rauha kaupungissa. Jokaisen tulisi kuulua johonkin osastoon, joita ovat uskaliaat, rehdit, terävät, vaatimattomat ja sopuisat. Tris Prior ei kuitenkaan kuulu mihinkään - hän on divergent.

Alkaa tapahtumien sarja ja asioita, jotka ovat Trisin ja hänen kavereinsa yläpuolella, alkaa paljastua ja sarjan edetessä Tris yhdessä Neljän, Christinan, Torin, Peterin ja Calebin kanssa uhmaavat sääntöjä ja henkeään pelastaakseen yhteiskunnan ja kotinsa.

Hyvän tarinan tavoin, tämäkin tarina herättää ajatuksia ja saa pohtimaan maailman- ja elämänkatsomustaan. Selkeiten nyt kuuden tunnin leffamaratonin jälkeen mielessä on ajatus siitä, että miksi meidät pitäisi lokeroida? Miksi emme voisi olla sellaisia kuin olemme, vaan miksi meidän otsaamme lyödään leima, että sinä olet sitten tuollainen ja sinä sellainen. Miksi emme voisi olla montaa asiaa samaan aikaan?

Ensimmäiset kaksi osaa olivat uskollisia kirjoille, mutta kolmannen ja viimeisen kohdalla, aloin pohtimaan menikö tämä niinkuin kirjoissa. Siitä on aikaa kun olen sarjan lukenut, mutta lopun muistan kyllä elävästi. Valitettavasti elokuvasarjan loppu ei ollut lähelläkään samanlainen.

Tämä voi johtua siitä, että viimeinen osa Allegiant oli tarkoitus jakaa kahteen osaan ihan samalla tavalla kuin on aiemminkin tehty (muistatte varmaan Harry Potterin, Twilightin ja Nälkäpelin viimeisten leffojen suhteen odotuksen olevan suuri, sillä nekin oli jaettu kahteen osaan), mutta google tiesi kertoa, että viimeistä osaa ei tullut johtuen jostakin erimielisyyksistä näyttelijöiden ja käsikirjoittajien kesken. Harmi, sillä nyt ne jotka katsovat vain leffat Divergent-sarjasta eivät oikeasti tiedä kuinka tarina alkuperäisesti päättyi.

Suosittelen kyllä katsomaan leffat, sillä ne on hyvin rakennettu juonellisesti eikä tylsiä ja pitkästyttäviä kohtia ainakaan tällaisella fantasia- ja scifi-fanille ole. Mutta suosittelen myös lukemaan kirjat, niin saatte kokonaiskuvan Veronica Rothin hienosta tarinasta!

Tuossa vielä trailerit jokaisesta kolmesta leffasta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti